A sátor előtt kígyózó sorokban álltak az emberek, mindannyian a híres tiszacsegei halászlé ízére vágytak! - fotókkal kiegészítve

Idén is hatalmas tömeg gyűlt össze a Tisza partján, hogy élvezze kedvenc ízét, a halászlevet! Most már 17. alkalommal került megrendezésre a Tiszacsegei Halászlé Fesztivál, amely minden évben különleges élményeket kínál a látogatóknak.
Verőfényes napsütés, lágy szellő, és ínycsiklandozó halászlé, Tisza-part, ezt mind megkaptuk a 17. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon szombaton, a Tiszacsegei Halászcsárdában és a mellette lévő placcon. Egy hatalmas sátrat állítottak fel, hogy a több mint 20 ezer négyzetméternyi területen mindenki kapjon halászlevet, aki csak ráéhezett. Dél környékén érkeztünk meg a fesztivál helyszínére, és ahogyan gondoltuk, már rengetegen vártak arra, hogy leülhessenek és megegyék a korhely-, vagy akár a tradicionális halászlevüket. Két sor kígyózott a sátor előtt, bent is rengetegen voltak, akik tudták, megéri időben érkezni, ha rövid várakozással szeretnének ételhez jutni.
Sok-sok látogató gyűlt össze a 17. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon.
Amikor megérkeztünk, az Agyagbanda éppen a színpadon zenélt, és a körülöttük álló tömeg lelkesen énekelte a dalokat. Az emberek táncra perdültek, együtt ünnepelve a népszerű zenekart, akinek minden egyes hangjegye magával ragadta a közönséget.
Július 5-én a levegő tele volt a halászlé illatával, mintha az egész ország egyesült volna, hogy együtt élvezze a rendezvényt. A Tiszacsegei Halászlé Fesztiválra érkezők sokféle háttérrel bírnak, és több izgalmas beszélgetésbe is belemerültünk. Különösen figyelemre méltó volt, hogy még azok is, akik általában idegenkednek a halaktól, most lelkesen kóstolták a halászlevet és a pontypatkót – sőt, a szombatig tartó élmény során már sokan megerősítették, hogy megváltozott a véleményük. Tünde és Ricsi, Berzékről látogatva a fesztiválra, szintén új felfedezéseket tettek, hiszen először jöttek el, miután a rádióban hallottak a különleges eseményről.
- emelte ki Tünde. A legtöbben nemcsak kanalazták a halászlevet, hanem több dobozzal vittek haza. Az egyik szakács elmondta, sokan ilyenkor akár 10 adagot is vásárolnak, lefagyasztják, majd karácsonykor előveszik.