Mautner Zsófia szívében régóta él egy vágy: megvalósítani egy olyan kifőzdét, ahol a házias ízek és a barátságos légkör találkoznak. "Tudom, hogy eljön az idő, amikor végre megnyithatom a saját éttermem kapuit" - mondja határozottan, tele lelkesedéssel és
Nemrégiben Kordos Szabolccsal együttműködve megjelentettük a "Budapest Gasztro" című könyvet. Ez a különleges kiadvány izgalmas történetekkel és ínycsiklandó receptekkel kalauzolja az olvasót Budapest gasztronómiai világába.
Folyamatosan visszatér a fejemben az a gondolat, hogy egyszer végre megnyithassam a saját éttermemet. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a vendéglátás most nem éli fénykorát Magyarországon. Mivel több étterem munkáját is figyelemmel kísérem, jól látom, mennyi odaadást, munkát és áldozatot követel egy igazán egyedi és magas színvonalú hely üzemeltetése. Biztos vagyok benne, hogy eljön az én időm is, de azt még nem tudom, mikor pontosan. Az viszont már világos számomra, hogy ha egyszer megnyitom az éttermem, az biztosan barátságos, házias légkört fog árasztani, inkább egy kifőzdére emlékeztet majd, mint sem egy elegáns fine dining helyre. E közben pedig rengeteg dolgom akad, hiszen számos izgalmas projektben vagyok jelen, ahol kamatoztathatom az energiáimat és kreativitásomat.
- Rendszeresen feltűnök a TV Paprika képernyőjén, és emellett Havas Dóra magazinműsorában harminc naponként társműsorvezetőként is részt veszek. Ez a feladat éppen annyi tévés jelenlétet biztosít számomra, amennyire jelenleg szükségem van. Továbbá a Sláger Rádióban saját podcastom is fut, ami igazán izgalmas kihívás - mesélte a műsorvezető, aki természetesen a szabadidőre is gondot fordít.
- Madarason van egy régi parasztházunk, amit a nagyszüleimtől örököltünk. Oda szoktam elvonulni, hogy kicsit kiszakadjak a városi nyüzsgésből, számomra ez jelenti a valódi feltöltődést. Nagyon szeretek olvasni, utazni, és a főzést is sokszor pusztán saját örömömre űzöm. A férjemnek is rendszeresen készítek ételeket, ő a házias ízek nagy rajongója, különösen a paprikás krumplié. Náluk családi hagyomány, hogy nokedlit is szaggatnak bele, ami engem eleinte meglepett, de amikor kipróbáltam, kiderült, hogy elképesztően finom - mesélte mosolyogva Mautner Zsófia.
A népszerű gasztroszakember természetesen nem tartja meg magának konyhai fortélyait és bevált praktikáit sem. Legutóbb Kordos Szabolccsal közösen jelentetett meg könyvet, Budapest Gasztro címmel, amely 19 ikonikus fővárosi épületen keresztül vezeti végig az olvasót Budapest ízein és történetein. A kötet minden fejezetéhez Mautner egy-egy autentikus, vagy éppen újragondolt, könnyen elkészíthető receptet álmodott meg.
Már régóta lelkes támogatója voltam Szabolcs könyveinek, és volt szerencsém személyesen is megismerni őt. Az igazi közös munka azonban a kiadó közvetítésével indult el, mint egy házasságközvetítő, aki összehoz két kreatív elmét. Eleinte aggódtunk, hogy miként tudjuk majd összehangolni az időbeosztásunkat, de amint Szabolcs belevágott a történetek megírásába, én is teljesen magával ragadott a lelkesedése. Ez az együttműködés igazán inspiráló élmény volt számomra - osztotta meg örömmel a gasztroblogger.