A Michelin Guide idei budapesti díjátadóján tíz magyar étterem érdemelte ki a rangos Michelin-csillagot.


Tóth Gabi a válásával kapcsolatban megosztotta gondolatait: "A döntésem nem Mátéval függ össze, nem ő volt az oka, amiért Gáborral külön utakon járunk."

"Idén is töretlen a lendület: hónapról hónapra nő a vendégéjszakák száma és a szálláshelyi, valamint vendéglátó-bevételek, ami bizonyítja, hogy a turizmus a gazdaság egyik legfontosabb hajtóereje. A nemzetközi és belföldi vendégeink ma már nemcsak látnivalókat keresnek, hanem autentikus élményeket: akár egy vacsorát, amelyre egy életen át emlékeznek, egy ízes falatot, amelyben a magyar föld kincsei, a magyar szakemberek munkája és újítókedve testesül meg. A Michelin-kalauz díjai ezeknek az élményeknek adják meg a nemzetközi hitelességet" - hangsúlyozta Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Az idei díjazottak között szerepel a 42 (Esztergom), a BABEL (Budapest), a Borkonyha Winekitchen (Budapest), a Costes (Budapest), az Essencia (Budapest), a Pajta (Őriszentpéter), a Rumour (Budapest) és a Salt (Budapest). A tatai Platán és a budapesti Stand megtartotta kétcsillagos minősítését, míg a Pajta az őriszentpéteri fenntarthatóságért járó Michelin Zöld Csillagot is elnyerte.

Az év nyitása címet Gerák Máté Padi nevű rátkai étterme kapta, míg a legjobb szervizért járó díjat az UMO Budapest nyerte el. A legjobb fiatal séf Pallag Dávid (Rutin, Budaörs) lett, a legjobb sommelier pedig Varga Norbert (Stand, Budapest). A Bib Gourmand ajánlást a budapesti Cabrio és a 94' Konyha & Bar érdemelte ki.

Jelenleg Magyarország gasztronómiai palettáján két Michelin-csillagos étterem, nyolc egy Michelin-csillagos helyszín, hat zöld csillagos étterem, tizenhárom Bib Gourmand-díjas vendéglátóhely, valamint 55 Michelin által ajánlott étterem várja a kulináris élmények kedvelőit.

Related posts